Directe omgeving

Als u de weg oversteekt komt u in het natuur/recreatiegebied “Het Kievitsveld”. Dit gebied bestaat uit twee grote meren en een aantal voormalige forelkweekvijvers, die aan de natuur zijn ‘teruggegeven’. Hier leven zeldzame watervogels, reigers en roofvogels. Ook hebben wij een hermelijn en een bever gesignaleerd.

 

Er is een bijzondere afwisseling van vegetatie en vormgeving van zand- en kleigrond. De mensenhand is ver te zoeken. Behalve bij één van de twee grote meren die men een heeft geëxploiteerd als zwemvijver, er zijn 2 stranden en er is een aanlegplaats voor surfers.

 

Zo’n 4 km van ons vandaan vindt u de bossen en heide van Niersen, Gortel en Vierhouten.  Het Gelders Landschap is eigenaar en onderhoudt het terrein. Er zijn vele prachtige wandel- en fietsroutes uitgezet, die langs de mooiste vennetjes en vergezichten leiden. Buiten het hoogseizoen, in de zomer, vindt u hier totale verlatenheid en stilte. Het bekende park de Hoge Veluwe met het Kröller Müllermuseum  is in ruim een half uur te bereiken.

Copyright © 2015 bb-dehoutwal.nl